EK Cross 2023 Brussel

Het EK Cross 2023 in Brussel was een fantastische ervaring. Een prachtige locatie, zware omstandigheden en veel volk langs het parcours, waaronder vele Nederlandse fans. Met mijn plek in de middenmoot (45e) en een zesde plek in het teamklassement ben ik zeer tevreden.

Al bij de start kwam ik in het midden van het veld. Het parcours was erg modderig en ik zakte soms tot voorbij mijn enkels in de modder. De focus lag dan ook op mijn eigen passen en veel minder op de tegenstander. Na de eerste ronde lag ik op de 51e positie. Ik haalde lopers in, maar werd ook zelf ingehaald. In de tweede ronde lag ik op de 45e plek en die positie wist ik tot het eind te behouden.

Komend weekend staat voor mij het NK Cross te Eersel op het programma. Ook hier zal ik deelnemen in de categorie U20. In deze klasse staat een race van 7590 meter op het programma.