Podium NK Cross 2023

Zilveren medaille NK Cross 2023

Een week na het EK Cross Country stond vandaag het nationaal kampioenschap op het programma. Op het E3 strand in Eersel was een vlak parcours uitgezet met afwisselend strand en bospaden. Er werd tijdens de race een stevig tempo gelopen. Na een mooie strijd met Nathan Houwaard wist ik de tweede plaats veilig te stellen achter winnaar Juan Zijderlaan.

Vanaf het startschot liepen we eerst twee kleine rondes van 630 meter en daarna nog drie lange rondes van elk 2110 meter. Ik begon de twee korte rondes afwachtend. Twee lopers sloegen een klein gat. Ik koos er bewust voor om dit gat niet meteen dicht te lopen. Na de eerste grote ronde weten we één van de ontsnappers weer in te halen. Het gat met de uiteindelijke winnaar was al erg groot en ik weet dat er een strijd om het zilver zal gaan plaatsvinden.

Met het ingaan van de laatste ronde zijn Nathan en ik de twee overgebleven achtervolgers. In deze ronde tast ik met korte tempowisselingen mijn tegenstander af. Ongeveer 800 meter voor de finish lukt het mij om een gaatje te slaan. Ik kan deze versnelling verder doortrekken en loop met 30 meter voorsprong het laatste rechte stuk op. Bij het passeren van de finishlijn is de tweede plaats een zekerheid.

Naast deze individuele prestatie heb ik samen met mijn AV Unitas clubgenoten Stijn en Milo ook nog de nationale titel behaald in het clubteamklassement U20.

Vergelijkbare berichten