10km PR op de Stevensloop

Vanmiddag een persoonlijk record gelopen op de Stevensloop in Nijmegen. De 10km liep ik daar in een tijd van 30:57. Dat is dik 40 seconden sneller dan mijn vorige PR. Daarbij haalde ik de 4e klassering op deze sterk bezette wedstrijd.

Ik was zonder een concreet doel afgereisd naar Nijmegen omdat dit pas mijn tweede 10km ooit is. De vorige keer was in februari 2023 tijdens het NK 10km in Schoorl. De insteek was om de wedstrijd als een cross te benaderen. Dat wil zeggen: niet bezig zijn met tussentijden, maar tactisch lopen om een goede eindklassering neer te zetten.

Vanaf de start neemt Luuk Maas meteen de kop in een stevig tempo. Hierdoor vormt zich meteen een lint. Tot en met de spoorbrug blijf ik in het achtervolgende groepje die positie 4 tot en met 6 innam. Bij het afdalen van de brug wordt door twee atleten uit het groepje het tempo opgevoerd. Ik kies bewust om deze demarrerende lopers niet te volgen.

De volgende drie kilometer wordt de afstand tot deze lopers niet groter. Deze lopers hebben inmiddels de nummer twee bijgehaald en is er een loper uitgestapt. Halverwege weet ik weer aan te sluiten bij deze groep. De splittijd op 5km is 14:55. We lopen nu op een open stuk tussen de Waal en de Spiegelwaal. De wind heeft hier goed vat op ons en breekt de groep.

Tot aan de Waalbrug loop ik op tweede positie. Bij het oplopen van de brug wordt ik ingehaald en later op de brug nog een keer. Door de wind en het klimwerk blijkt dit achteraf met 3:27/km ruimschoots mijn langzaamste kilometer te zijn.

De laatste kilometer loop ik op vierde positie door tot aan de finish. Daar kijk ik met tevredenheid naar mijn gelopen tijd van 30:57. Een prima tijd en een prima resultaat op dit lastige parcours.

Kijkt hier mijn race terug:

Uitslagen

Vergelijkbare berichten