Wie is Mick?

Ik ben geboren en getogen in Sittard. Als echte Sittardenaar werd ik door mijn ouders meegenomen naar de wedstrijden van Fortuna Sittard. Voor mij was het dan ook al vrij snel duidelijk: ik wil profvoetballer worden. Als pupil heb ik mijn eerste balletje getrapt bij RKVV Almania in Broeksittard. Later heb ik nog gevoetbald bij OVCS en Alfa Sport. Buiten het seizoen om liep ik af en toe een wegwedstrijd om mijn conditie op peil te houden. Dat ging mij goed af en bleef niet onopgemerkt. In 2018 werd ik gevraagd om aan te sluiten bij het MiLa hardloopteam van AV Unitas.

Mijn eerste baanwedstrijd was op de Nationale C-spelen indoor. Hoewel alles nieuw voor mij was, zoals het lopen op spikes en het voor de wedstrijd wachten in een callroom, verraste ik mijzelf met een bronzen medaille. In de jaren die volgden heb ik een mooie ontwikkeling laten zien met als hoogtepunt in 2022 mijn eerste deelname aan een internationaal toernooi: EK junioren U18 in Jeruzalem.

In 2023 heb ik de overstap gemaakt naar trainer Grete Koens en niet veel later mocht ik deel uit gaan maken van het Valley Running team. Om deel te kunnen nemen aan de trainingen van dit team ben ik dat jaar verhuist naar Oosterbeek.

Als TeamNL atleet heb ik in 2023 deelgenomen aan het EK U20 in Jeruzalem en het EK Cross in Brussel. In 2024 wist ik mij te kwalificeren voor het WK atletiek U20 in Lima (Peru). Daar wist ik als 17e geplaatste atleet als 10e te eindigen op de 3000m. Een prestatie waar ik heel trots op ben.

Op mijn middelbare school, het Trevianum in Sittard, werd ik door LOOT begeleiders geholpen om sport en school te combineren. Dankzij mijn Internationaal Talent (IT) status van het NOC-NSF mocht ik mijn eindexamen VWO spreiden over twee jaar. In 2024 wist ik mijn diploma te behalen om vervolgens op Papendal te starten aan de opleiding sportkunde van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen.