Winst talentrun Parelloop 2024

De Parelloop zie ik als een thuiswedstrijd en mag dan ook niet ontbreken in mijn programma. Het is dan helemaal mooi als ik de winst op mijn naam mag schrijven. Gezien de sterke tegenstand ben ik erg trots op mijn prestatie. De strijd met de concurentie leverde dan ook nog eens een nieuw 5km weg PR op.

Het startvak in Brunssum is niet heel breed, dus ik moet alert starten om goed vooraan in het veld te zitten. De eerste kilometer gaat hard in 2’47”. Door de heuveltjes in het parcours stabiliseert het tempo in de daaropvolgende kilometers. Net als twee weken geleden in Nijmegen was ik tijdens de race niet met mijn tijd bezig. De focus lag op het verslaan van mijn tegenstanders.

Tot de derde kilometer lopen we in een groepje van circa vijf lopers. Na 3 kilometer zorgt een beklimming er voor dat ik samen met een andere loper de kopgroep vorm. Tot de laatste kilometer lopen we samen. Mijn tegenstander voert het tempo licht op en neemt een voorsprong van ongeveer 10 meter. In de aanloop naar de finish staat veel publiek en krijg ik als Limburgse loper veel aanmoedigingen. Met nog 300 meter te gaan begin ik met mijn eindsprint en loop ik snel in. De laatste 100 meter neem ik de kop over en heb al snel het gevoel dat ik deze positie niet meer ga afstaan. Met drie seconden voorsprong eindig ik de wedstrijd sterk. De eindtijd van 14’37” is een nieuw persoonlijke record op de 5km weg.

Deze mooie overwinning in eigen provincie laat zien dat de trainingsarbeid goed uitpakt en dit geeft vertrouwen richting het baanseizoen.

Foto: Jef Kusters

Uitslagen

Vergelijkbare berichten