Obvion run 2024

Afgelopen zondag vond in Heerlen de Obvion run plaats. Op dit licht glooiende stratenparcours heb ik twee jaar geleden het parcoursrecord neergezet op de 5km. Nadat dit record de editie van vorig jaar heeft overleefd, waar ik zelf ontbrak vanwege een griep, was het dit jaar mijn taak om deze tijd weer wat aan te scherpen. Met een tijd van 14:56 is mij dit met ruim een minuut gelukt. Lees hier het hele raceverslag.

Het baanseizoen zit er pas net op, en het is dan officieel voor mij ook geen wedstrijdperiode. Toch kan ik de gezellige Obvion run niet aan me voorbij laten gaan, en stond ik al lange tijd ingeschreven in het team van mijn sponsor Harry Driessen.

Dat deze wedstrijd in mijn off-season valt heeft wel invloed op mijn wedstrijdplan. Ik heb namelijk met mijn coach afgesproken dat ik lichtjes met de rem erop zou lopen. Met deze gedachte sta ik zondagochtend klaar aan de startlijn, waar ik nog kort geïnterviewd wordt voor de start.


Na het startschot lopen we eerst 2 kilometer vals plat naar beneden. Dit zorgt ervoor dat ik snelle openingskilometers heb, zonder veel energie te verbruiken. Wanneer we terug draaien richting de finish, gaat het parcours ook weer een klein beetje omhoog. Ik hou het ritme uit de eerste kilometers vast, en met veel enthousiast publiek langs de kant loop ik op een iets rustiger tempo terug omhoog. In de laatste kilometer kijk ik op mijn klok en zie ik dat een tijd onder de 15 min er wel in zit vandaag, en dus voer ik het tempo lichtjes op.



Op het laatste rechte stuk mocht ik genieten van de vele toeschouwers die mij richting finish verwelkomen. Met een tijd van 14:56 heb ik mijn parcoursrecord met ruim een minuut verbeterd en won ik dus deze Limburgse thuiswedstrijd. Ik heb erg genoten van deze gezellige wedstrijd, en voel me vereerd dat ik ook nog de 10 kilometer heb weg mogen schieten! Hopelijk kan ik volgend jaar weer een poging doen om mijn parcoursrecord aan te scherpen.

In de week voorafgaand aan de Obvion run heeft de organisatie mij geinterviewd. Lees hier dit interview.

Uitslagen

Vergelijkbare berichten