Parcoursrecord Parelloop 5km

Gisteren heb ik al een verslag geplaatst over mijn winst en persoonlijk record tijdens de talentrun van de Parelloop. Later kreeg ik het bericht dat ik met mijn prestatie ook het 20 jaar oude parcoursrecord van de Parelloop 5km heb verbroken. Lees hier het verhaal achter dit record.

In 2004 loopt Lornah Kiplagat mee met de 5km talentrun ter voorbereiding van de Olympische Spelen in Athene. Ze loopt in Brunssum een onofficieel wereldrecord van 14’47”. Deze prestatie geldt niet als officieel parcoursrecord omdat Lornah niet voldoet aan de criteria voor de talentrun. Ze was immers op dat moment 30 jaar. De talentrun is er voor jeugdig talent onder 23 jaar.

De laatste Nederlander die het parcoursrecord in handen heeft gehad is Mike Foppen. Hij liep in 2016 14’50”. In 2019 is dit nog verbeterd door de Belg Clement Deflandre tot 14’49”. Het was dus tot dit weekend nog geen talent gelukt om de tijd van Lornah te verbeteren. Met mijn tijd van 14’37” duik ik 10 seconden onder het 20 jaar oude record van Kiplagat.

Een mooi verhaal en dus een extra reden om trots te zijn op mijn prestatie.

(Foto: Jef Kusters)

Vergelijkbare berichten