Tiende plaats in Lima op het WK U20

In het koude, maar erg mooie stadion mocht ik met 21 andere atleten van over de hele wereld gaan strijden. Dat ik deel uit mocht maken van dit spektakel voelde voor mij al als een overwinning. Ik ben super trots dat ik uiteindelijk met een top-10 van de baan af mocht stappen. Lees hier meer over mijn ervaringen in Lima en de weg hiernaar toe.

Op de startlijst van dit WK stond ik als 17e geplaatst, maar het hele veld stond erg dicht op elkaar met hun persoonlijke records. Tijdens de hoogtestage in St.Moritz en de précamp in het stadion voelde ik wel al dat ik in betere vorm dan ooit was. Dit gaf vertrouwen voor de race!

Na het startschot zoek ik meteen een plek achterin de groep. Dit blijkt een goede keuze. Het tempo ligt de eerste ronden erg laag, en er ontstaat een breed veld met veel geduw en getrek. Door mijn positionering kan ik uit dit gedrang blijven en zuinig de eerste kilometer doorkomen.

Met het ingaan tweede kilometer besluit de thuisatleet uit Peru zijn moment of fame te pakken en het tempo vanaf kop iets op te voeren. Toch sluit het hele deelnemersveld mee aan en ik blijf achteraan lopen. Er is veel onrust, en ik wil mijn energie opsparen voor het snelle laatste deel.

In de derde ronde voor de finish schuif ik geleidelijk naar voren in het veld en wordt het tempo alweer iets verhoogd. En met nog 800 meter te gaan wordt het tempo nog weer eens opgevoerd en ontstaan er meer verschillen in het veld, maar het lukt mij om bij de voorste groep te blijven. Terwijl de kop steeds verder uitdunt blijf ik in de laatste ronden strijden voor iedere positie, en weet ik te finishen op een hele mooie tiende positie.

Ik ben ongelooflijk trots op dit resultaat! Het is voor mij de bekroning op dit mooie seizoen. Ik heb alle lessen uit eerdere wedstrijden van dit jaar meegenomen naar deze race, en goed kunnen toepassen. En kan terugkijken op een geweldig WK.

Uitslagen

Vergelijkbare berichten