Harry Schulting Games 2024

Gisteravond liep ik mijn eerste 1500 meter van het seizoen. Met een lekker zonnetje en weinig wind waren de omstandigheden in Vught nagenoeg perfect. En ik wist dan ook, ondanks een rommelig wedstrijdverloop, mijn persoonlijke record met ruim een seconde te verbreken. Daarbij kwam ik na een stevige eindsprint als tweede over de eindstreep.

Op de startlijst zag ik voorafgaand aan de wedstrijd dat ik het een na snelste PR had van de wedstrijd. Het is dan ook een bewuste keuze, om wanneer het startschot gaat me direct voor in de groep te nestelen. Vooraan loopt een haas, waarvan we vooraf te horen kregen dat deze op ronde tempo 60’’ zou gaan lopen. Dit gebeurt de eerste rondes keurig. In de kop van het veld blijft alles gedurende deze eerste 800m onveranderd en we volgen het tempo van de haas. Ik merk dat ik dit tempo goed kan lopen, en omdat er een atleet tussen mij en de tempomaker zit, loop ik strak rondjes 61’’. 

Tijdens de derde ronde voelde ik dat het tempo omlaag ging, terwijl dit voor mij niet nodig was. Ik voel me sterk en wil graag in het tempo van de eerste rondes door blijven lopen. Echter zit ik ingesloten door de haas voor me, een atleet aan mijn rechterzijde en een atleet achter mij. Ik besluit even geduldig te blijven, maar met nog 600 meter te gaan wil ik de kop gaan pakken. Na kort aantikken van de gangmaker begrijpt hij mijn teken niet en blijft voor me lopen terwijl zijn tempo zakt.

Op het rechte stuk richting de bel voor de laatste ronde, moet ik me terug laten zakken om vervolgens buitenlangs om de haas en de andere atleet heen te lopen. Deze manoeuvre kost helaas wat extra tijd. Hierna kan ik dan wel weer tempo maken en ik begin aan een lange versnelling richting de finish. Samen met de uiteindelijke winnaar slaan we snel een gat op de rest van het veld. De laatste 300 meter gaan erg hard. Vlak voor de streep verloor ik mijn koppositie en werd ik geklopt. Met 3’49’’01 op de klok verbeter ik mijn PR met bijna anderhalve seconde. 

Uitslagen

Vergelijkbare berichten