NK indoor junioren U20

Dit weekend huiswaarts gekeerd met twee zilveren medailles op zak. Mijn doel was om voor een van de afstanden de Nederlandse titel te winnen, maar door een stomme fout is mij dat niet gelukt. Het heeft nog even tijd nodig, maar ik zal in de toekomst vast trots zijn op de resultaten van dit toernooi.

Ik had mij voor het NK ingeschreven op zowel de 3000m als de 1500m. Op zaterdag liep ik eerst de finale 3000m en in de namiddag de serie 1500m. De 3000m liep tactisch gezien perfect. De eerste twee kilometer ben ik gecontroleerd doorgekomen. Op circa 400 meter voor de finish kies ik de aanval en weet een gat te slaan van ongeveer 15 meter ten opzichte van de nummer twee in de race. Aangekomen op het rechte stuk richting finish ben ik niet alert genoeg en merk ik niet dat de nummer twee een fikse eindsprint heeft ingezet. Precies op de finish lijn wordt ik gepasseerd en verspeel ik de titel. Zuur en onnodig omdat ik er nog niet doorheen zat.

Later die middag weet ik mij te kwalificeren voor de finale 1500m. Deze finale liep ik zondagmiddag. Ook hier wist ik het tactische plan goed uit te voeren. Op 300m voor de finish zet een van mijn tegenstanders de eindsprint in. Ik weet nog enige tijd te volgen, maar moet dan mijn tegenstander laten gaan. De races van de zaterdag eisten toch hun tol op mijn benen. Ook op deze afstand een zilveren plak.

Uitslagen

Foto’s: Coen Schilderman / Martin Wolvekamp

Vergelijkbare berichten