WK limiet 3000m

Een goede vorm en optimale omstandigheden hebben mij gisteravond het limiet voor het WK junioren in Lima (Peru) opgeleverd. De 3000m liep ik in 08’03″19. Ruim een seconde onder het limiet en ook nog goed voor een 4e plek op de allertijden ranglijst in de U20 categorie.

De wedstijd in het Waalse Ciney, voornamelijk bekend van het abdijbier, was goed georganiseerd. Een sterk internationaal deelnemersveld verscheen aan de start en er was een snelle haas van dienst. Het kleine atletiekcomplex was goed bezocht en de aanwezige toeschouwers zorgden voor veel sfeer. Vuurmachines op het rechte stuk voor de finish leverden een mooi effect op, zeker toen de duisternis was ingetreden.

Bij de start was het nogal dringen. Ik kwam na de start op zesde positie te liggen. Geduldig wist ik de juiste momenten te kiezen om weer enkele plekken naar voren te schuiven. Het tempo ligt meteen hoog. Er valt een klein gat tussen de haas met de koploper en het achtervolgende groepje waar ik in zit. Vanuit de vierde positie hoef ik voorlopig alleen te volgen.

Met nog circa 800 meter te gaan loop ik samen met een Belgische en een Mexicaanse atleet het gat met de koploper dicht. Vanaf dit punt moet ik erg afzien. Toch lukt het mij om te blijven strijden voor een podiumplaats. Tot dat moment heb ik niet aan het limiet gedacht. In de harde slotronde streed ik nog mee voor de winst. Uiteindelijk ben ik zeer tevreden met de derde plek. Pas bij het passeren van de finish heb ik door dat ik onder de limiet tijd zit.

Deze prestatie bevestigd mijn goede vorm. Het is erg fijn dat ik lang voorafgaand aan het toernooi de limiet al op zak heb. Zo is er genoeg tijd om me optimaal voor te bereiden op het WK junioren. Dit zal plaatsvinden van 26 tot en met 31 augustus in Lima.

Uitslagen

Vergelijkbare berichten