Nieuw PR 800m

Afgelopen vrijdagavond heb ik in Utrecht 2 seconden van mijn 800m PR afgehaald. Dit was mijn tweede 800m van het seizoen. Het was eigenlijk niet gepland om deze afstand te lopen.

Kort na een leerzame en goede trainingsstage in St.Moritz wilde ik mijzelf testen tijdens een wedstrijd. Daarvoor had ik de Utrack meeting in Utrecht geselecteerd. Vanwege het sterke deelnemersveld op de 800m heb ik op het laatste moment besloten om te switchen van de 1500m naar deze afstand.

De 800m is voor mij een zogenaamde onderafstand en loop ik niet heel vaak. Pur sang 800m lopers starten de eerste ronde meestal erg hard. Ik als 1500m loper hanteerde een andere strategie en begon iets behoudender om later in de race het verschil te maken. Als gevolg van deze strategie belande ik na de eerste bocht wat verder achterin het veld. De eerste ronde verblijf ik op een zevende positie.

Bij het horen van de bel voor de laatste ronde voelen de benen nog goed en schuif ik heel wat plekken op naar voren. Voor de laatste bocht lig ik op derde positie. Met een goed eindschot kom ik nog dicht bij de koploper en finish ik uiteindelijk 15 honderste achter de winnaar op een tweede plek. Achteraf gezien moest ik van te ver komen om de winst te kunnen pakken. Een goed leerpunt voor de volgende keer.

Uitslagen

Vergelijkbare berichten