ECCC Cross Country 2024

Afgelopen zondag stond ik aan de start van het European Champion Clubs Cup Cross Country in Albufeira Portugal. Ik liep een sterke race en dat werd beloond met een hele mooie 8e plek.

Afgelopen december behaalde ik met Milo en Stijn het goud bij het verenigingsklassement U20 van het NK Cross in Eerstel. Deze titel geeft recht op deelname aan het ECCC. Dit is een jaarlijkse evenement waarbij Europese hardloopclubs die de regerende nationale kampioenen zijn voor hun land strijden voor de Europese titel. Wij kwamen hier uit namens AV Unitas.

Voor de mannen U20 categorie bestaat de wedstrijd uit 3 ronden. Er wordt een totale afstand van 5620 meter afgelegd. Bij de start wist ik meteen goed positie te nemen in de voorhoede van het veld. Doordat ik de bochten goed wist te nemen schoof ik steeds verder op naar voren. Ik kwam korte tijd zelfs op kop te liggen. Bij het ingaan van de tweede ronde kom ik op zesde positie te liggen. Vanaf dat moment versnellen de jongens die voor mij liggen. De kopgroep valt uiteen in een langgerekt lint en ik zak nog iets verder terug.

In de laatste ronde lever ik nog strijd voor het behoud van mijn positie, maar ik heb zelf geen goed beeld meer op welke positie ik lig. Met een eindsprint weet ik mijn plek te behouden. Tot mijn verrassing zie ik dat ik als 8e ben gefinisht.